måndag 28 mars 2011

Separationsfasen....

Separationsfasen, Mellan 7-11 månader det absolut jobbigaste språnget under barnets första år. Barnet klänger otroligt mycket, sover dåligt, äter dåligt, kan bli ilsk och gnällig och frustrationen är stor hos både vuxna och barn. Det är nu som det händer mest saker, många barn är otroligt frustrerade precis innan de lär sig krypa och när de bemästrar den konsten kommer nästa sak… mamma är inte samma individ som barnet! Barnet kan bli oroligt, speciellt vid insomning och under sömnen, och vaknar till flera gånger för att kolla så mamma finns kvar. Vid den här åldern har barnet sin första förälskelse, i mamma och pappa. Att få små kärleksbett, nyp, luggningar är inte ovanligt. Inte heller att få ett barn som verkar sitta fast på en som ett plåster. Ingen annan duger än mamma (och/eller pappa).

Ja nått sånt kan man väl kalla att Melvin har kommit in i..... Nova märktes det aldrig lika tydligt på vilket jag är glad för idag :)

Nu verkar det dock som om att han blivit tyst i sin säng han har hållit låda sedan 12 ! så jag kanske vågar mig in i sovrummet igen, behöver sova... Kl 6 kommer Nova inspringandes glad och utvilad :) 

Hoppas ni andra ligger och får eran skönhetssömn ;)


så jobbig just nu...... men ack så ÄLSKAD !

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar